*Препечатано от БНР

Парламентът прие правилата за избор на членове на Съвета за електронни медии (СЕМ). Вчера Комисията по култура и медии ги одобри без дебати и обсъждания.

 В навечерието на процедурата по определяна на правила за избор на членове на СЕМ от Българския институт за правни инициативи (БИПИ) изпратиха писмо до Народното събрание. В него те реагират срещу бързото обявяване на процедурата и невъзможността да се чуят гласовете на гражданите.Ако се направи една антикласация на процедурите за избор на органи от Народното събрание, със сигурност тази за СЕМ ще спечели награда, коментира в предаването “Преди всички” Теодор Славев от БИПИ:

Първо, никой не е чул политическата или правна логика за стартиране на процедурата в този момент. Това оставя пространство за интерпретации, че Народното събрание бърза заради предстоящите избори на ръководства на обществените медии. Второ, съкратените срокове за приемане на процедурата погазват всякакви, дори минимални стандарти за прозрачност, публичност и отговорност при тези назначения.

Според него всички процедури, които са минали досега в Народното събрание, оставят впечатлението, че са дразнеща техническа формалност за депутатите.

Цялото интервю с Теодор Славев можете да чуете в звуковия файл.

Колко полезен беше този пост?

Маркирайте звезда, за да гласувате.

Среден резултат 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове до момента! Бъди първият гласувал!

Календар

юни 2024
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

В ПАРЛАМЕНТА:

RSS Error: WP HTTP Error: cURL error 60: SSL certificate problem: unable to get local issuer certificate

Последвайте ни: