Гордиевият възел – БНБ. Кой ще го разсече? Доц. Григорий Вазов, номинация на Патриотичния фронт, гостува в студиото на “Още от деня”.

Доцент Григорий Вазов смята, че управителят на БНБ трябва да бъде избран с широко парламентарно съгласие. Новият управител ще бъде поставен в една много специална, екстремална ситуация, защото “ще влезе в една структура, която в последната една година събира много отрицателни емоции”, каза Вазов и добави, че тези емоции ще продължат независимо кой е управителят. Отново ще се поставят много сериозни изисквания към него и, ако той няма много сериозна политическа подкрепа, ще се справи много трудно с реформирането на БНБ.

На въпрос, провокиран от спекулации, че фаворитът на ГЕРБ за управител на банката Димитър Радев вероятно ще получи подкрепа от ДПС и БСП, и че битката ще бъде ожесточена, гостът в студиото отговори: “Тук не става въпрос за битка. Става въпрос за управител на БНБ. Още отсега трябва да е ясно, че един кандидат за управител на БНБ трябва да бъде много внимателен в изказа си, трябва да не прекрачва границите на коректното, на колегиалното, на професионалното поведение.”

Доц. Вазов се похвали с успехите в своята работа като ректор на Висшето училище по застраховане и финанси и разкри какво го е накарало да се кандидатира. Григорий Вазов обясни, че е приел поканата на ПФ с патриотични, родови и професионални мотиви. Доцентът харесал и това, че вече са поставени правилата на играта – има процедура. И допълни, че ще участва много сериозно в този избор.

Кандидатът на ПФ за управител на БНБ потвърди, че ако получи поста, ще направи сериозен анализ на досегашното управление на националната банка. Григорий Вазов каза, че познава добре цялата гилдия, а част от нея е в настоятелството на училището, което той оглавява.

Цялото интервю можете да гледате в предаването на БНТ “Още от деня

Колко полезен беше този пост?

Маркирайте звезда, за да гласувате.

Среден резултат 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове до момента! Бъди първият гласувал!

Календар

юни 2024
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

В ПАРЛАМЕНТА:

RSS Error: WP HTTP Error: cURL error 60: SSL certificate problem: unable to get local issuer certificate

Последвайте ни: