До края на юли Народното събрание ударно ще назначава висши държавни служители. С 5 отворени процедури ще се занимават народните представители преди да излязат в парламентарна ваканция през целия месец август.

Парламентът ще избере от своята квота членове на Комисията за защита от дискриминация и управителят на Националната здравноосигурителна каса, след като д-р Глинка Комитов подаде оставка. Единственият кандидат за позицията е проф. д-р Пламен Плочев, който е ръководители на катедрата по инфекциозно болести във ВМА.

Карина Караиванова е предложила двама човека за свой заместници в Комисията за финансов надзор, които ще бъдат изслушани от Комисията по бюджет и финанси най-вероятно през следващата седмица.

В дневния ред на социалната комисия за сряда, 19.07, пък е предвидена точка за приемане на процедурни правила за избор на нов шеф на НОИ, след като Бисер Петров стана министър в третия кабинет на Борисов.

Парламентът ще трябва да избере и нови 11 юриста за квотата си във Висшия съдебен съвет. Там пазарлъците ще бъдат ожесточени, защото се изисква мнозинство от 2/3, за да се избере един член на съдебния съвет.

По принцип, Народното събрание редовно оставя органи извън мандата им или пък прекратява предсрочно мандата на хора, които са неудобни за властта.

На Платформата за гражданско наблюдение на парламентарните назначения може да следите всичко актуално около избора на депутатите.

 

 

Колко полезен беше този пост?

Маркирайте звезда, за да гласувате.

Среден резултат 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове до момента! Бъди първият гласувал!

Календар

юни 2024
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

В ПАРЛАМЕНТА:

RSS Error: WP HTTP Error: cURL error 60: SSL certificate problem: unable to get local issuer certificate

Последвайте ни: