Please Enter Shortcode

Народното събрание продължава да провежда процедури за избор на ръководителите на независимите контролни, надзорни и регулаторни органи, които са изпразнени от съдържание.

Вече имахме възможност да коментираме, че това е партийно окопаване във властта.

44-ят състав на българския парламент за пореден път ще назначава хора в държавната власт без състезание на идеи. Запазва се практиката за една позиция да се номинира само един единствен кандидат.

Днес изтече срокът за номинации за заместник-председатели на Комисията за финансов надзор и за Генерален директор на Българската телеграфна агенция. Кандидатите са точно толкова, колкото и места. При вече приключилите процедури за управители на НЗОК и НОИ отново имахме само по един кандидат.

Устойчивостта за отнемане на автентичното конкурентно начало при тези процедури поражда изключително високо недоверие в институциите в страната. Нещо повече, тъй като избираните от НС органи участват в прилагането на европейското право в различни сектори, има опасност да се твърди, че в страната съществува система заплаха за върховенството на правото поради дефицитите на тези назначения.

На Платформата може да следите как ще се развиват процедурите.

 

Колко полезен беше този пост?

Маркирайте звезда, за да гласувате.

Среден резултат 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове до момента! Бъди първият гласувал!

Календар

юни 2024
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

В ПАРЛАМЕНТА:

RSS Error: WP HTTP Error: cURL error 60: SSL certificate problem: unable to get local issuer certificate

Последвайте ни: