Теодор Славев, експерт от Българския институт за правни инициативи и Петър Славов, депутат от РБ, в предаването Бизнес старт, 19.05.2016

Участието със свои номинации на неправителствените организации в избора на нов състав на КЗК е едно от важните предложения, което вече е прието от икономическа комисия, за да може процедурата да се развие нормално, да бъде конкурентна и прозрачна. Това каза Петър Славов, депутат от РБ, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Участието на гражданския сектор при избора на нов състав на регулаторни органи като КЗК има голямо значение, тъй като това е един от начините, по които може да се отвори целия процес по назначение на подобни органи. Проектът за процедурни правила е стъпка напред, но тя е твърде малка, несигурна и неубедителна,  каза от своя страна Теодор Славев, експерт от Института за правни инициативи. По думите му тази стъпка е далеч от минималните стандарти, върху които 17 неправителствени огранизации се обединяват през миналата година.

Проблемът с процедурните правила е общ. При избора на нов състав на регулаторни органи е необходимо да има достатъчно дълъг срок от поне 6 месеца, в който да се структурират дебати за състоянието на самия орган, посочи още Славев. По думите на депутата от РБ, от друга страна, след направените промени по повод процедурата за избор на ново ръководство на КЗК не се очаква да възникнат проблеми в процеса на приемане на пакета от предложения, гласувани в икономическа комисия, в пленарна зала.

ВИДЕО

 

 

 

Колко полезен беше този пост?

Маркирайте звезда, за да гласувате.

Среден резултат 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове до момента! Бъди първият гласувал!

Календар

юни 2024
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

В ПАРЛАМЕНТА:

RSS Error: WP HTTP Error: cURL error 60: SSL certificate problem: unable to get local issuer certificate

Последвайте ни: