Парламентарната Комисия по бюджет и финанси ще изслуша днес двамата кандидати за за заместник-председател, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност”, и за заместник-председател, ръководещ управление „Осигурителен надзор”, на Комисията за финансов надзор.

След като предходната процедура за избор на заместници бе блокирана и предложените от председателя на КФН Карина Караиванова две кандидатури на Румен Соколов и Йордан Чомпалов, Народното събрание стартира нова процедура.

Карина Караиванова внесе две кандидатури – на Диана Йорданова, народен представител от ГЕРБ, и на Бойко Атанасов, заместник изпълнителен директор на Националната агенция по приходите.

Заради продължаване на пленарното заседание в четвъртък, заседанието на Комисията по бюджет и финанси бе насочено за 06.10 /петък/ от 11:30 ., а в дневния ред е включена точка за изслушване на единствените двама номинирани за двете позиции. Заседанието може да се гледа на живо на страницата на Народното събрание.

От Български институт за правни инициативи изпратиха писмо до председателката на КФН през юни месец тази година, с което настояха Карина Караиванова да внесе повече от две номинации, колкото са местата, за да се гарантира конкурентност при процедурата и автентично състезание. Този подход не бе избран, с което на практика се обезпредметява самата процедура. Може да прочетете цялата становище: ТУК.

Същевременно през юли месец Конституционният съд отхвърли текстове от Закона за комисията за финансов надзор, които касаят процедурата по избор на ръководство на КФН.

Колко полезен беше този пост?

Маркирайте звезда, за да гласувате.

Среден резултат 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове до момента! Бъди първият гласувал!

Календар

юни 2024
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

В ПАРЛАМЕНТА:

RSS Error: WP HTTP Error: cURL error 60: SSL certificate problem: unable to get local issuer certificate

Последвайте ни: